Een basisbehandeling bestaat bij ons uit volgende elementen:


Wassen


Het voertuig wordt eerst afgespoten en daarna voorbehandeld met een schuimlaag om vuil van de carrosserie los te weken. Daarna wordt het voertuig met de hand gewassen en gedroogd. Hierbij worden de velgen behandeld met een PH-neutraal product om remstof en ander hardnekkig vuil te verwijderen. Een PH-neutraal product is niet bijtend en veroorzaakt dus geen schade.
Clayen


Het voertuig wordt na het wassen met de hand ingewreven met een claybar. Dit stuk klei verwijdert hardnekkig vuil dat zich heeft vastgehecht op de carrosserie en maakt de carrosserie superglad. Daarna is het voertuig klaar om gepolierd te worden.

 Polieren


Het voertuig wordt vervolgens volledig machinaal gepolierd. Hierbij worden verschillende polierpads en -crèmes gebruikt naargelang de toestand van de lak. Deze stap zorgt ervoor dat er een miniscuul gedeelte van de blanke laklaag wordt weggenomen, waardoor de wagen weer een diepe en rijke glans bekomt. Hierbij kunnen ook bepaalde oppervlakkige krassen volledig weggewerkt worden.

 

 
Wax / Sealant / WetCoat


Na het polieren wordt de wagen ofwel met de hand gewaxt met een pasta ofwel met een sealant of wetcoat behandeld. Dit dient om de lak zijn finale bescherming te geven. De klant mag zelf zijn keuze maken tussen wax, sealant of wetcoat. Optioneel en tegen meerprijs kan de wagen ook een coating of lakverzegeling krijgen. Na deze finale stap is de behandeling afgelopen.